«Όλοι είμαστε μοναδικοί!»

 Στο μάθημα των εικαστικών…

Ορμώμενοι από ένα project που πραγματοποιήθηκε σε σχολείο της Αμερικής οι μαθητές του 2ου και 3ου Δ.Σ. Παπάγου ζωγραφίζουν βότσαλα εμπνευσμένα από το βιβλιο Only One You της Linda Kranz, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο πέτρινο μονοπάτι στην αυλή του σχολείου.

Το Only One You (Μόνο ένας εσύ) είναι ένα παιδικό βιβλίο για τον Adri, ένα μικρό ψάρι που πρόκειται να εξερευνήσει μόνος του τον ωκεανό. Η μητέρα και ο πατέρας του μοιράζονται μαζί του μερικά από τα σημαντικότερα μαθήματα που πήραν στη ζωή τους με την ελπίδα ότι θα τον βοηθήσουν στο ταξίδι του: «Πάντα να ψάχνεις για έναν νέο φίλο» και «Βρες τον δικό σου δρόμο. Δεν χρειάζεται πάντα να ακολουθείς το πλήθος.» Το βιβλίο τονίζει τον τρόπο με τον οποίο όλοι είναι μοναδικοί και το γεγονός ότι ο καθένας μας έχει κάτι να συνεισφέρει στον κόσμο. «Μόνο ένας, εσύ, υπάρχει σ’αυτόν τον απέραντο κόσμο.Κάνε ό,τι μπορείς για να γίνει καλύτερος».

Αυτά τα βότσαλα δεν θα είναι απλά μια πολύχρωμη προσθήκη στην αυλή του σχολείου, μπορούν να χρησιμεύσουν ως καθημερινή υπενθύμιση στους μαθητές πως ότι και αν συμβεί, είναι ξεχωριστοί και έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο.

Προετοιμασία – προσχέδια

Πριν χρωματίσουμε τα βότσαλά μας, ζωγραφίσαμε τα προσχέδια. Στη συνέχεια τα πλύναμε καλά για να απομακρύνουμε το αλάτι και τυχόν βρωμιές. Χρωματίσαμε με ακρυλικές μπογιές είτε σχεδιάζοντας πρώτα με μολύβι είτε απευθείας στο βότσαλο .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.