Βραβείο animation για την ταινία: Οι περιπέτειες του Super Sketch! – stop motion animation

Στο μάθημα των Καλλιτεχνικών…

Οι μαθητές της Α’ και Δ’ Γυμνασίου του Εν.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Κορωπίου εργάστηκαν 8 μήνες για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους με την τεχνική της κινούμενης εικόνας (stop motion). “Οι περιπέτειες του Super Sketch” είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Η ταινία βραβεύτηκε με το Βραβείο Animation (κατηγορία δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ειδικές σχολικές μονάδες) στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους!

Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν…η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας,
η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Προεδρία της Κυβέρνησης), το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου.

Ο Super Sketch είναι ένας φανταστικός υπερήρωας με κρυφό του όπλο ένα στυλό! Με το μαγικό, αυτό, στυλό καταφέρνει να «σχεδιάσει» λύσεις στα προβλήματα που συναντά και να σώσει τον κόσμο… Το μάθημα των εικαστικών εμπνέει τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα stop motion με κεντρική ιδέα την ίδια την τέχνη της ζωγραφικής. Τα καλλιτεχνικά μαθήματα μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικά μέσα έκφρασης, ενισχύοντας την επικοινωνία μας με τους άλλους. “Όλοι κρύβουμε μέσα μας υπερδυνάμεις που αγνοούμε ότι υπάρχουν. Βρες τη δική σου υπερδύναμη!”

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία της δημιουργίας της ταινίας από τους μαθητές μπορείτε να βρείτε εδώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.